Pallo taivaalla (2).JPG

ESB + BaDU

ESB + BadU

Yhdistymis-projektin taustaa ja FAQ

Keskustelufoorumi kaikille - Discussion Forum for All

Olemme perustaneet kaikille jäsenille avoimen keskustelufoorumin tätä yhdistymisprojektia varten osoitteeseen

https://esb-vai-badu.freeforums.net/

Sinne pitää rekisteröityä, jonka jälkeen voi nimimerkillä keskustella asiasta. Nimimerkin voi generoida anonyymiksi, mutta foorumin ylläpito tietää henkilöllisyyden

---

Due to the number of questions and interest regarding the ESB – BadU union proposed by the board, we have opened a discussion forum open for ESB members. The forum is only for ESB members and to view or post, you will need to register.

 

You can post anonymously using a username or with your own real name, the choice is yours.

To register:
1) Go to: https://esb-vai-badu.freeforums.net/ with your browser.
2) Click register and follow the instructions given. You do not have to use your real name if you wish to view or post anonymously.
3) In the “answer” field either give the password ESPOONSULKAPALLO2023 or your real name. We require this to verify that you are an ESB-member.
4) Wait for an administrator to approve your registration, then you are free to post and view the discussions.

We hope for constructive and fruitful discussions.

 

Best Regards,

ESB Board and Members -coordinated by Heming Lin

Projektin materiaalipankki

Tähän osoitteeseen kerätään projektin materiaalit jaettavaksi:

https://drive.google.com/drive/folders/1YpB3xvMNbncNubkd67KE4Hh8Kf1aVbgk?usp=sharing

27.10. tänne on tuotettu esitys projektin puolesta: Projekti BadU-ESB_2022-10-27.pptx

Keskustelutilaisuus tiistaina 8.11.2022, osallistu Google Meetillä!

 

ESB+BADU UNION DISCUSSION FORUM
Tuesday, 8 November · 18:00 – 21:00
Google Meet joining info
Video call link: https://meet.google.com/uuw-enpj-kpc
Or dial: ‪(FI) +358 9 23132892‬ PIN: ‪892 599 638‬#
More phone numbers: https://tel.meet/uuw-enpj-kpc?pin=7493459254753

Tiedote ke 26.10.2022

Lue tästä: 

ESB+BADU - WHAT NEXT? (myclub.fi)

Taustaa

Suomalaisessa sulkapalloyhteisössä on havaittu liiton historian aikana moneen kertaan seuraava kehityskaari: seura X kasvaa, kunnes se saavuttaa useamman sadan jäsenen koon. Tässä vaiheessa toiminta vaatii yhdistysmuotoiselta, vapaaehtoisuuteen pohjaavalta seuralta jo paljon hallinnointia; käytettävissä olevan vapaaehtoisten ajan puute alkaa näkyä jäsenille mm. valmennuksen vähäisenä suunnitelmallisuutena, viestinnän vähyytenä sekä tapahtumatarjonnan kasvun puutteena. 

Vaikka sulkapallo on harrastajamäärältään erittäin suuri laji Suomessa, seurapelaajien määrä ei ole olennaisesti kasvanut viimeisten kymmenien vuosien aikana ja ero esimerkiksi tenniksen jäsenmäärien kasvuun on huomattava. Tätä selittää pitkälti se, että tenniksessä on jo useita riittävän isoja ja ammattimaisesti johdettuja seuroja. Ongelmana sulkapallossa on juuri se, että kaikki seurat ovat tulleet kasvussaan jossain vaiheessa siihen pisteeseen, että seuraavat kehitysaskeleet ovat olleet käytännössä mahdottomia ottaa vapaaehtoisvoimin. Tätä lähdettiin jo ratkaisemaan BadU:n luomisvaiheessa, kun ÖIF ja Drive yhdistyivät yhdeksi seuraksi. Seuran uusi hallitus joutui kuitenkin toteamaan, että vielä tässäkään kokoluokassa ei ollut vielä riittävän suuri jäsenmäärä sitä varten, että seuran toiminnan johtaminen ja kehittäminen pystyttäisiin resursoimaan ammattimaisin voimin. 

BadU:n, ESB:n ja Sulkapalloliiton henkilöistä koostuva ryhmä pohti yhdessä tätä haastetta, ja tuli siihen tulokseen, että jäsenmäärältään n. 1000 henkilön seura olisi riittävän suuri mahdollistamaan toiminnan ammattimaisen resursoinnin, toiminnan ja jäsenmäärän kasvun sekä toiminnan jatkuvan kehittämisen. Tätä lähdettiin suunnittelemaan ja valmistelemaan kesän 2022 aikana.

Uskomme, että Ihmiset haluavat olla mukana voittavassa joukkueessa ja tarinassa. Seurojen yhdistymisessä voittaa Suomen sulkapallo ja ennen kaikkea sen pelaajat eli jäsenet. Meillä on mahdollisuus parantaa ja tehostaa toimintaamme ja tarjota skaalan kautta parempaa kokonaisuutta seuralaisillemme.

Miksi ylimääräinen jäsenkokous – ja näin kiireellä?

 

Ensi viikolla (20.10.2022 klo 19) on ylimääräinen kokous, jossa on tarkoitus äänestää sääntömuutoksesta. Tämä sääntömuutoksen äänestys pidetään ylimääräisenä kokouksena sen takia, että saamme, jos niin haluamme, ESB:n ja BadU:n yhdistymisen toteutettua varsinaisessa jäsenkokouksessa 24.11.2022. Yhdistyksen sääntöjen muutos edellyttää kahta peräkkäistä hyväksyntää jäsenkokouksissa, joiden välillä on oltava vähintään kuukausi. 

 

Eli vaikka tämä 20.10.2022 kokous hyväksyisikin uudet säännöt, eivät ne ole voimassa ennen varsinaista yhdistyksen 24.11.2022 pidettävää jäsenkokousta. 

Miksi halutaan yhdistyä?

1. Ammattimainen johtaminen ja kehittäminen.

Tällä hetkellä ESB:a (kuten myös BadUa) johdetaan täysin vapaaehtoisvoimin ja oman työn ohella. Toimiminen esimiehenä seuran valmentajille, kilpailutoiminnan organisointi ja talouden seuranta puhumattakaan toiminnan kehittämisestä on siis täysin riippuvaista yhden tai muutaman henkilön mahdollisuudesta ja halukkuudesta käyttää vapaa-aikaansa seuran johtamiseen. Nykyisellään ESB:lla ei ole taloudellisia edellytyksiä palkata toiminnanjohtajaa johtamaan seuran toimintaa. Yhdistämällä seurat (ESB & BadU) saadaan muodostettua kokonaisuus, jolle on mahdollista palkata ammattijohtaja ja siten turvata seuran ja toiminnan jatkuvuus ja kehittäminen.

2. Tarjonta.

Ammattimaisesti johdetulla ja isommilla resursseilla varustetulla seuralla on mahdollisuus tarjota enemmän ja laadukkaampaa harjoitus- ja pelitarjontaa kaiken tasoisille pelaajille.

3. Tapahtumien organisointi.

Toiminnanjohtaja ja enemmän vapaaehtoisia resurssina seuran järjestämiin tapahtumiin (esim. Finnish Junior vaatii nyt muutamalta henkilöltä valtavan määrän vapaaehtoistyötä useamman kuukauden ajan vuodessa).

4. Vakaus.

Suurella seuralla on paremmat mahdollisuudet vastata toimintaympäristöstä syntyviin hinnankorotuspaineisiin, joita kaikki seurat paikkakunnasta riippumatta kohtaavat.

5. Vaikutusvalta ja mahdollisuudet.

Suurella seuralla on enemmän vaikutusvaltaa. Voimme neuvotella paremmin kuntiin ja Sulkapalloliittoon päin ja olemme houkuttelevampia suhteessa sponsoreihin ja muihin yhteistyökumppaneihin. Tulemme olemaan merkittävästi paremmassa neuvotteluasemassa niin mailojen, pallojen kuin muidenkin tarvikkeiden osalta. Toisaalta olemme kiinnostavampi yhteistyökumppani myös muiden toimijoiden suhteen, jolloin sponsorointi yms. mahdollisuudet paranevat merkittävästi.

Kyse ei siis ole ESB:n lopettamisesta, päinvastoin toiminta jatkuu Espoossa vähintään yhtä laadukkaana kuin tähänkin asti. Kyse on siitä, että saamme lisää seurakavereita ympäri pk-seutua ja olemme Suomen ylivoimaisesti suurin sulkapalloseura. Yhdistymällä mahdollistamme laadukkaan sulkapallotoiminnan myös tulevaisuudessa suuremman skaalan tuomien mahdollisuuksien avulla. Pienennämme riskejä ja turvaamme jatkuvuutta yhdistämällä resursseja. Suuremmalla seuralla on enemmän vaikutusvaltaa. ESB on vahva seura, yhdessä ESB ja BadU ovat vielä paljon vahvempi seura.

Loppuuko toiminta Espoossa?

Ei lopu. Matinkylä on jatkossakin seuran keskeinen halli, missä tarjotaan jäsenille harjoitus- ja peliryhmiä. Yhdistyneen seuran on toisaalta mahdollista tutkia jopa oman hallin rakentamista/hankkimista Espooseen.

Kevään 2023 aikana juuri mikään ei käytännössä muutu, kaikki ryhmät jatkuvat entisellään, mutta tarjolle voi toki tulla uusia pelimahdollisuuksia. Yhdistyneen seuran yhteinen harjoitus-/peliryhmätoiminta käynnistyy syksyllä 2023, mutta silloinkin harjoitusryhmät ja pelivuorot Espoossa ja Matinkylässä jatkuvat. Kenenkään ei ole pakko vaihtaa hallia, mutta mahdollisuuksia tulee enemmän. 

Mitä seuraavaksi tapahtuu, mitä minun pitää tehdä?

Välittömästi ei mitään. 20.10. jäsenkokous ei päätä vielä mitään lopullista, vaan varsinainen päätös sääntöjen muuttamisesta eli käytännössä yhdistymisestä BadUn kanssa tehdään varsinaisessa jäsenkokouksessa 24.11. 

 

Ensimmäisessä vaiheessa, keväällä 2023, näkyviä muutoksia on vielä vähän. Hallinto ja järjestelmät yhdistetään, ja seuran sisäisiä pelitapahtumia tulee tarjolle. Toiminnanjohtajan on tarkoitus aloittaa työnsä vuoden 2023 alussa.

Miten tämä vaikuttaa omaan jäsenyyteeni?

Ainoastaan positiivisesti. Lisää ryhmävaihtoehtoja samalla jäsenmaksulla, lisää halleja joissa harjoitella, lisää samantasoisia pelaajia, yhteisiä tapahtumia jne. Suunnitelmia tehdään koko ajan lisää ja kevään aikana jäsenetuasioita tullaan kehittämään entistä parempaan suuntaan. Toivomme jäseniä aktiivisesti mukaan ideoimaan toimintaa ja kertomaan toiveistaan - yhdistyneellä seuralla olisi täyspäiväisen toiminnanjohtajan myötä nykyistä selvästi paremmat mahdollisuudet toteuttaa ideoita ja kehittää toimintaa.

Vaihtuuko minulla nyt valmentaja / paikka missä pelaan? 

Yhdistymisellä ei tule olemaan näihin suoraa vaikutusta. Pikemminkin, tavoitteena on tarjota enemmän pelimahdollisuuksia, eritasoisia ja sisältöisiä ryhmiä sekä tietenkin entistä enemmän jäsenille itselleen sopivia harjoituksia. Kevään osalta ryhmiin eikä valmentajiin ole tulossa muutoksia. Muutoin kuin sitä kautta, mikäli valmentajamarkkinoilla tapahtuu muutoksia.

Miten voin vaikuttaa muutokseen itse?

Tulemme kevään aikana toteuttamaan erilaisia työpajoja sekä kokoamaan työryhmiä seuran eri osa-alueiden kehittämiseen. Tiedotamme niistä hyvissä ajoin ennen niiden alkamista. Jäsenien toivotaan osallistuvan näihin mahdollisimman aktiivisesti. Niissä on hieno tilaisuus olla mukana kehittämässä seurastamme entistä parempaa ja juuri sellaista, kuin jäsenet sen haluavat olevan.

 

Tuleeko tällä olemaan vaikutuksia jäsenmaksuihin? 

Yhdistyminen sinällään ei vaikuta jäsenmaksujen suuruuteen, muuten kuin että ne varmasti yhtenäistettäisin 24.11. syyskokouksessa. Ryhmämaksujen suuruus määräytyy pääasiassa kahdesta tekijästä joihin emme voi vaikuttaa itse: valmentajien palkkoihin (määräytyy sen mukaan miten valmentajia on ylipäänsä saatavilla sekä tietenkin yleisten palkkakustannusten nousun myötä) sekä kenttävuokrista, joihin emme myöskään suoraan pysty vaikuttamaan. Toki mitä isompi seura on ja mitä enemmän se pystyy hallien palveluita käyttämään, sen parempi neuvotteluasema seuralla on.

 

Seuran säännöt muuttuvat, mitkä ovat nykyiset säännöt?

Nykyiset ESB:n säännöt löytyvät oheisesta linkistä skannattuna:
https://drive.google.com/file/d/1Y-n2ch3L_dSgTzAbOqjmtjJZST1brDkG/view?usp=sharing

 

Mitkä ovat ESB:n ja BadU:n talousluvut erikseen ja yhdessä?

Yhdistyneen seuran talousarvio valmistellaan 24.11. syyskokoukseen. Nyt näyttää siltä, että yhdistyneen seuran pelkän valmennustoiminnan liikevaihto olisi n. 0,5 MEUR. Tästä Matinkylän osuus on noin puolet. Kassavarat seuroissa ovat samaa kokoluokkaa. Molempien seurojen 2021 tilinpäätökset on saatavilla sähköpostilla kysyttäessä johtokunnalta (board@esb.fi).

Esitä lisää kysymyksiä! Laita sähköpostia osoitteeseen: board@esb.fi