top of page

Koronavirustilanteen vaikutus ESB:n toimintaan

Odotukset seuramme toimintaa kohtaan ovat nyt moninaiset. Perjantaina kaupungilta saamamme ohjeistukset koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi kehottavat meitä siirtämään kaikki nuorten ryhmät harjoittelemaan ulos ja lopettamaan aikuisten toiminnan siten, että vain huippu-urheilu saisi jatkaa. Olympiakomitean tulkinnan mukaan seurassamme ei tällaisella tasolla ole kuin muutama pelaaja, ja heille harjoittelun järjestää Suomen Sulkapalloliitto.


Uskon, että lähes täysimittainen toimintamme sisätiloissa olisi mahdollista järjestää turvallisesti. Onhan sulkapallo kuitenkin yksilölaji, missä lähikontaktia ei ole, ja pelaajien määrää kentillä voimme rajoittaa. Nuorten ja lasten toiminnan keskeyttämisen seuraukset huolestuttavat myös. Jotkin sulkapalloseurat näillä näkymin jatkavatkin sisäharjoittelua, toiset taas eivät.


Toisaalta, jos Suomi onnistuisi kuukauden vahvoilla sulkutoimilla rauhoittamaan koronavirustilanteen, voisimme aloittaa kevätkauden täydellä teholla kaikkien ryhmien osalta. Siksi saattaisi olla viisasta näyttää tämänsuuntaista esimerkkiä.


Käsitykseni mukaan seurallamme on taloudelliset edellytykset toimia kehotusten mukaisesti. Näin siis teemme.


Tästä johtuen, muutokset seuran toimintaan 30.11. alkaen ovat:

  • Valmennustoiminta sisätiloissa kaikkien osalta keskeytetään. On aika mennä joulutauolle, aloittaa taas peruskuntokausi ja siirtyä ulos liikkumaan.

  • Nuorten ja lasten ryhmille tarjotaan yhteisiä liikunta- ja urheiluhetkiä ulkona. Koska näiden suosio ei oletusarvoisesti ole yhtä suurta kuin sulkapalloilun, vaaditaan näihin etukäteisilmoittautumiset. Valmennuksellamme on näissä myös uutta järjesteltävää, ja liikuntapaikka saattaa vaihtua, joten toiminta ei jatkune aivan samoina kellonaikoina. Tarkempia ryhmäkohtaisia ohjeita tulee omina viesteinään.

  • ESB vapauttaa varatut kenttävuoronsa hallin eteenpäin myytäväksi.

Suositusten mukaisesti nämä muutokset ovat voimassa ainakin 10.1.2021 (alunperin 20.12) asti. Pyrimme jatkamaan toimintaa täysimuotoisena heti maanantaina 11.1. Kysymykset ulkotreeneistä sähköpostilla osoitteeseen valmennus@espoonsulkapallo.net


Pysykäämme terveinä!


Matti Mäenpää

Puheenjohtaja, Espoon Sulkapallo-Badminton r.y. (ESB)Comments


bottom of page