top of page

ESB:n pelaajat Joukkue EM-kilpailun kantavana voimana!

Sulkapallon Joukkue-EM tuo Euroopan huiput Suomeen – Espoon Sulkapallo-Badmintonin pelaajat Suomen joukkueen kantavana voimana!


Suomen lohkossa pelaavat maailman sulkapallon mahtimaa Tanska ja kaksi muuta Euroopan kärkijoukkuetta, Saksa sekä Skotlanti. Toisessa lohkossa pelaavat Venäjä, Ranska, Englanti ja Hollanti. Edessä on viiden päivän mittainen sulkapalloelämys.


Suomen joukkue koostuu kolmestatoista pelaajasta ja valmennustiimistä. ESB:stä joukkueessa pelaavat Eetu Heino, Jesper Paul ja Iina Suutarinen. Joukkueen valmentajana toimii ESB:n Imam Teguh Santoso. Muut joukkueen jäsenet ovat Anton Kaisti, Kalle Koljonen, Anton Monnberg, Joakim Oldorff, Valtteri Nieminen, Hanna Karkaus, Mathilda Lindholm, Nella Nyqvist, Jenny Nyström ja Nella Siilasmaa. Joukkueen toisena valmentajana on Ville Lång ja joukkueenjohtajana Björn von Veh.


Tuntuu hyvältä. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja valmiina huomiseen pelipäivään. Kisajärjestelyt toimivat erinomaisesti. Hotelli, kuntosali, ruokailut, harjoitukset, kaikki toimivat. Ja peliareena on todella hieno”, kommentoi Teguh kisavalmistautumisten keskeltä Joukkueella on iltapäivällä edessä viimeistelyharjoitukset.

Eetu on kokenut arvokisakävijä ja kiertänyt maailmaa ammattilaisena. Joukkuepeleissä Eetu nähtänee kaksinpelikentällä ja varmasti kokemuksensa myötä joukkueen henkisenä selkärankana kentällä ja sen ulkopuolella.

Eetun mietteitä kilpailusta / SSuL:n pelaajahaastattelu:

Iinan vahvuudet ovat joukkuekilpailun nelinpeleissä ja hallitsevana Suomen Mestarina erityisesti sekanelinpelissä. Kokemusta aikaisemmasta arvokisaesiintymisestä on sekä juniorikilpailuista että aikuisissakin. Iina nauttii niin menneistä kuin tulevistakin hetkistään kentällä ja luottaa vahvaan käteensä. Iinan ollessa kentällä kannattaa kuunnella tarkasti smashin pauketta ja ihastella nelinpelien nopeutta.

Iinan mietteitä kilpailusta / SSuL:n pelaajahaastattelu:

Jesper on aikuisten EM-tasolla ensikertalainen, mutta kokemusta junioreiden arvokisoista löytyy niin EM- kuin MM-tasoltakin. Jesper nähtänee koti-EM -kilpailujen nelinpelissä. Jesperin ollessa kentällä kannattaa seurata hänen sähäkkää ja ovelaa verkkopeliään.

Jesperin mietteitä kilpailusta / SSuL:n pelaajahaastattelu:OTTELUT:

Kaikki ottelut katsottavissa YLE areenasta https://areena.yle.fi/tv Kaikki ottelut Badminton Europen BE TV:stä https://bit.ly/2NAqafq Ottelulista: https://www.badmintoneurope.tv/en-int/schedule


Tiistai 16.2.

klo 13 / Englanti – Venäjä

klo 13 / Ranska – Hollanti


klo 18 / Tanska – Suomi

klo 18 / Skotlanti – Saksa


Keskiviikko 17.2.

klo 13 / Englanti – Hollanti

klo 13 / Ranska – Venäjä

klo 18 / Tanska – Saksa

klo 18 / Skotlanti – Suomi


Torstai 18.2

klo 13 / Englanti – Ranska

klo 13 / Hollanti – Venäjä


klo 18 / Tanska – Skotlanti

klo 18 / Saksa – Suomi


Perjantai 19.2

klo 13 / Semifinaali I


klo 18 / Semifinaali II


Lauantai 20.2

klo 15 / FinaaliESB:n EMkisablogi:

https://www.esb.fi/blog => ”Kotikisahuumaa Blogissa Eetu Heino avustajineen kertoo kisapäivien kulusta.


Suomen Sulkapalloliiton juttu Joukkue EM-kilpailuista:


Badminton Europe / official tournament site:


Otteluohjelmat, aikataulut, live-score:

Teksti: Sami Parikka / ESB Pelaaja- ja joukkuekuvat: Jere Kokko / Suomen Sulkapalloliitto Valmentajakuva/ESBjoukkuekuva: Imam Teguh Santoso

Comments


bottom of page