top of page

Kotikisahuumaa

Pe 19.2/ 10.00Se oli hauskaa niin kauan kun sitä kesti. Suomen pelit päättyivät lohkovaiheeseen, josta ennakkoon kovimmat maat Saksa ja Tanska jatkavat mitalipeleihin. Suomen viimeinen peli Saksaa vastaan päättyi 5-0 tappioon. Oli kuitenkin hienoa nähdä nuoren Nella Nyqvistin taistelu Yvonne Lin tasoista pelaajaa vastaan. Myös miesten nelinpelissä toinen erä oli hyvää peliä ensimmäisen mennessä Marvin Seidelin kierojen syöttöjen myötä Saksalle selvästi. Iina Suutarinen pelasi hyvät sekanelinpelit kisassa mutta viimeisessäkin pelissä maailmanluokan pelaaja Mark Lamsfuss oli liian kova haaste. Kisasta jäi nuorille suomalaisille paljon hyvää kokemusta ja saamme varmasti nauttia nuorten lupauksiemme otteista tulevaisuudessa. Vanhemmalle kaartille oli upeaa pelata kotikisoissa vaikka kirvelevä Skotlanti tappio jääkin varmasti harmittamaan koko viikonlopuksi. Kisat jatkuvat tänään semifinaaleilla ja suosittelen kaikkia seuraamaan hyvää sulkapalloa Yle Areenan puolella. Suomi - Saksa -ottelun voi katsoa jälkilähetyksenä YLE areenasta: https://areena.yle.fi/1-50761795 Perjantai 19.2

klo 13 / Semifinaali I


klo 18 / Semifinaali II
 

TO 18.2. / 15:30

Suomen viimeinen lohkopeli Saksaa vastaan alkaa klo 18.00. Joukkue on kotikisoissa tilanteessa, jossa Saksan tulee kaatua, jotta mahdollisuuksia jatkoon pääsemiseen on olemassa. Suomi lähtee kamppailuun samalla kokoonpanolla kuin Skotlantia vastaan. Miesten kaksinpelissä Kalle Koljonen saa vastaansa erittäin mielenkiintoisessa pelissä Fabian Rothin. Roth on ollut useita vuosia telakalla ja eilen ensimmäinen ottelu kahteen vuoteen oli Tanskan Viktor Axelsenia vastaa, josta ei paljoa miehen tasosta saanut selkoa. Nella Nyqvist saa puolestaan uransa kovimman haasteen kohdatessaan Saksan Yvonnen Lin. Saksatar on esiintynyt vakuuttavasti näissä karkeloissa ja saattaa olla liian kova pala Nellalle. Tulevaisuuden tähtemme on kuitenkin yllättänyt ennenkin ja tulee varmasti antamaan kaikkensa taistelussa. Miesten nelinpelissä Eetu ja Anton saavat vastaansa Johannes Pistoriuksen ja Marvin Seidelin. Marvin on maailmanluokan pelaaja, mutta Johanneksen tasoa ei näissä kisoissa ole vielä päästy testaamaan. Ukkomme joutuvat kuitenkin laittamaan parastaan, jos voittajina haluavat kentältä poistua. Naisten nelinpelissä Jenny ja Thilda kohtaavat Saksan Isabel Hettrichin ja Stine Küspertin. Saksalaiset pelasivat eilen todella pitkän ja raastavan ottelun Tanskaa vastaan, joten väsymys saattaa painaa. Toivotaan että naisemme saavat tarpeeksi painetta peliin ja onnistuvat mahdollisesti uran yhdessä kovimmissa haasteistaan. Sekanelinpelissä Mark Lamsfuss pelaa parinaan Franziska Volkman. Anton ja Iina kohtaavat maailmanluokan miespelaajan ja Saksan parin selvästi heikompi lenkki on Franziska. Jos parimme saa pelinsä kulkemaan ei voitto ole mitenkään mahdoton. Haaste on todella kova mutta urheilussa on nähty suurempiakin yllätyksiä, joten ei muuta kuin pallo peliin.

 

To 18.2 2021 / 12.00


Nyt tuntuu pahalta. Tiukkaakin tiukempi 3-2 tappio Skotlannille koskee syvältä sydämestä. Skotlanti oli tällä kertaa parempi nelinpeleissä. Miesten kaksinpelissä Kalle Koljonen otti odotetusti voiton nuoresta skotlantilaisesta Ciar Pringlestä. Naisten kaksinpelissä Nella Nyqvist näytti omaa uskomatonta tasoaan ja voitti Holly Newallin. Tämä on todella hieno voitto Nellalle ja osoitus että aikuistenkin kisoissa voittojen saaminen ei ole mahdotonta. Miesten nelinpelissä Adam Hall/ Christopher Grimley ottivat voiton Eetu Heinosta ja Anton Kaistista. Äijät pelasivat kyllä hyvin mutta skotlantilaisten nelinpelirutiini oli vain liikaa. Saa nähdä ajaako Eetu ja Anton jatkossa nelinpeliä parina. Naisten nelinpeli lähti hyvin käyntiin Jennyn ja Thildan ottaessa ensimmäisen erän 21-19. Valitettavasti naistemme vauhti vähän tipahti ja skotlantilaiset Ciara Torrance ja Julie Macpherson nappasivat kaksi seuraavaa. Viimeinen sekanelinpeli osoittautui trilleriksi. Parimme Kaisti ja Iina Suutarinen olivat useasti pelin päällä ja edellä mutta skotlannin Grimley ja Elleanor O'Donnell saivat jollain käsittämättömillä taikatempuilla käännettyä ottelun kolmannessa erässä 21-18 itselleen. Suomen joukkue taisteli uskomattoman hienosti ja henki oli ykköstasoa. Valitettava tappio laittaa joukkueemme tiukkaan tilanteeseen missä Saksa tulee murskata. Luotamme omiimme tässä tehtävässä ja toivomme että mitalipeleissä nähdään.

Tulokset:


 

Ke 17.2 2021 / 15:15


Seuraavaan kohtaamiseen aikaa alle 3 tuntia. Joukkueet ovat julkaistu Suomelle elintärkeään peliin Skotlantia vastaan. Suomelle hyvänä asiana on Skotlannin ykköstähden Kirsty Gilmourin puuttuminen loukkaantumisen vuoksi. Silti Skotlannin kivenkovat nelinpelit tulevat olemaan kova haaste Suomen joukkueelle. Suomi vaihtaa eilisen nuorisokaartin kokemukseen ja kaikki miespelaajat vaihtuvat. Kaksinpeliin astelee Kalle Koljonen, joka on saanut Tanskan liigasta pelejä alle. Kallen vastustaja nuori skotti on kuitenkin varmasti nälkäinen ja Kallen tulee laittaa kentälle kaikkensa. Miesten nelinpelissä Anton Kaisti pelaa yhdessä ESB:n oman minisulkisguru Eetu Heinon kanssa. Miehillä ei ole paljoa kokemusta kisapelaamisesta yhdessä mutta lukuisat matsit treeneissä auttavat yhteispeliin. Sekanelinpelissä ESB:n Iina Suutarinen pelaa Antonin kanssa. Pari on pelannut paljon yhdessä sekä ottanut erittäin kovia voittoja. Skottien pari on kuitenkin kova vastus ja tämä tulee olemaan ennakkoon yksi ottelun päämatseista. Naisten kaksinpelissä nuori tähtemme Nella Nyqvist jatkaa hyvän ensimmäisen matsin jälkeen. Skottityttö saa kokea tylysti Nellan lyöntien tarkkuuden sekä käsittämättömän peliälyn (vasta 14-vuotias!!!!). Naisten nelinpelissä Suomi luottaa Mathildaan ja Jennyyn. Kokenut naisduo on tasainen suorittaja, joka saattaa hyvinkin tuoda ratkaisevan pisteen kotiin.

Ottelukokoonpanot alla olevasta linkistä:

 

Ke 17.2.2021 / 11:30

Ensimmäinen peli takana ja valitettava tappio Europpan ykkösmaa Tanskalle takana. Pelistä jäi kuitenkin käteen paljon hyvää vaikka ei erävoittojakaan Suomen taskuun jäänyt. Nuorten pelaajiemme esitykset kaksinpeleissä olivat positiivisia ja tiedämme olevamme oikealla polulla kohti maailman huippua. Nyt vain työhousut jalkaan ja painamaan lisää hommia.

Esb:n omat pelurit Iina ja Jesper pääsivät irti nelinpeleissä. Jesper teki kovaa töitä omaan tuttuun tapaansa nelinpelissä parinaan Anton Monnberg mutta tanskalaisten kokeneiden ukkojen kädet olivat vaan eilen aavistuksen nopeampia. Mukavaa kuitenkin nähdä Jesperin hyvä kehitys varsinkin fyysisellä puolella ja että työ tuottaa tulosta. Sekanelinpelissä Metropolitan Trophyssa ESB:lle tärkeän pisteen tuoneet Iina Suutarinen ja Jesper pääsivät kokeilemaan miten maailmanluokan mixtipelaajat pysyvät ESB:läisten vauhdissa. No kyllä ne tällä kertaa pysyivät ja varsinkin Tanskan Mathias Christiansen oli älyttömän terävä liikkeissään. Parimme kuitenkin taisteli aivan mahtavasti ja pääsi jopa iskuetäisyydelle toisessa erässä. Tanskalaisten varmuus oli vaan liian kovaa luokkaa mutta ei tarvitse hävetä omiemme suoritusta ollenkaan. Naisten nelinpelissä Jenny Nyströmn ja Mathilda Lindholm antoivat kaikkensa mutta nuorten tanskalaisten rutiini oli vain yksinkertaisesti liikaa. Koko pelin tulokset: 

Ti 16.2.2021 / 15:10 Ensimmäiset Suomessa järjestettävät sulkapallon aikuisten arvokisat alkavat tiistaina klo 18.00 Suomen osalta. Ensimmäisenä vastaan astelee Euroopan kenttiä vuosia dominoinut Tanska. ESB:stä mukana ovat oma valmentajamme Teguh Santoso, Eetu Heino (tällä kertaa tosin pelaajana), Iina Suutarinen ja Jesper Paul. Pelaajat sekä Teguh siirtyivät jo lauantaina lentokenttähotelli Skylineen kisakuplaan, jossa tehdään vaadittavat koronatestit.

Kisaa edeltävinä päivinä Suomen joukkue on päässyt harjoittelemaan tulevalla kisa-areenalla sekä hotellin punttisalilla. Joukkueen konkari Eetu kommentoi: "Onhan kisoja tullut ennen pelattua, mutta tämä koronatilanteen vuoksi järjestetty kupla sekä liikkumisrajoitukset ovat uusia omalle kohdalle myös. Puitteet ovat kuitenkin hienot ja saamme varmasti parhaan irti koko joukkueesta".

Jesperille kotikisat ovat enimmäinen aikuisten arvokisa. Paulin Jeppe hehkuu nuorta innokkuutta pelipäivän aamuna: "Ootan innolla et kisa lähtis alkamaan ku ei tässä hetkeen oo mitää kisoja tai muuta ollu." Illalla nähdään Jesperin magiikkaa tiukoissa nelinpeleissä, jossa vastaan astelee maailmanluokan pelureita.

Iinalle on jo tullut useampia arvokisaedustuksia nuoresta iästään huolimatta. Kenttiä maagisella tatsillaan hallitseva ESBläinen kommentoi kisaa omalla huolettomalla tyylillään: "Hyvä fiilis ja kivaa pelata kotikisoissa, puitteethan täällä kuplassa on ihan vimosen päälle niin eipä oo valittamista"


Suomen joukkue luottaa nuoreen voimaan avausottelussa. Kentälle astelevat.

MK Joakim Oldorff - Viktor Axelsen

NK Nella Nyqvist- Line Christophersen

MN Jesper Paul/Anton Monnberg - Mads Kolding/ Anders Skaarup Rasmussen

NN Jenny Nyström/Mathilda Lindholm - Freja Ravn/ Amalie Magelund

SN Jesper Paul/ Iina Suutarinen / Mathias Christiansen/ Alexandra BøjeSuomen pelaajilla on todellinen vuori kiivettävänä mikäli tämän illan karkeloista halutaan poistua voittajina. Miesten kaksinpelissä maailman ranking 2. Axelsen on 2021 hävinnyt vain 1 ottelun, joten nuorella Jokke Oldorffilla saa tänään olla kaaret kunnossa, jottei Tanskan oma yli 190cm maailmantähti laita joka palloa lattiaan. Nella pääsee kokeilemaan ensimmäistä kertaa omaa tasoaan Tanskan nuorta huippua Lineä vastaan. Nella antaa varmasti omaan tyylinsä uskollisena kaikkensa ja saamme nauttia tulevaisuutemme timantin otteista. Nämä nuoret naiset saattavat kohdata tulevaisuudessa vielä useasti. Nelinpeleissä miesten puolella pojat saavat rehdisti paukuttaa smashia tanskalaisten kivenkovaan puolustukseen. Luotamme kuitenkin omiemme kestävyyteen ja että saamme palloja läpi. Omassa päässä tulee taas olla deffin kunnossa yli kaksimetrisen Koldingin tykittäessä palloa reilusti yli 300km/h. Naisten puolella vuosikausien yhteispelin tuoma luotto pelikaveriin on meidän naistemme vahvuus. Mathildan ja Jennyn luotto omaan peliin pitää olla katossa alussa asti niin pelistä tulee varmasti viihdyttävää sulkapalloa pitkine ralleineen. Sekanelinpelissä Suomen pari on pelannut keskenään seuran harjoituksissa mutta kisakokemus yhdessä on vähäistä aikuisten luokissa. Riittääkö Foreveristä löytynyt vastustajien taso vastaamaan tanskalaisten asettamaan haasteeseen. Itse uskon että tanskalaisille tulee yllätyksenä oman kotihallimme sekanelinpelin taso ja pelistä tulee mukavaa seurata. Ottelun voi katsoa suorana tai jälkilähetyksenä YLE areenasta: https://areena.yle.fi/1-50761795

Comments


bottom of page