top of page

Badminton United ja Espoon Sulkapallo-Badminton suunnittelevat yhdistymistä

Sulkapalloseurat Badminton United (BadU) ja Espoon Sulkapallo-Badminton (ESB) suunnittelevat yhdistymistä. Seurojen hallitukset ovat käyneet yhteisiä keskusteluja aiheesta keväästä lähtien. Molemmat seurat ovat selvinneet koronan aiheuttamista haasteista toiminnalle verrattain hyvin ja niiden tilanne on nykyiselläänkin hyvä, mutta edellytykset merkittävään kasvuun on havaittu rajallisiksi. Sen sijaan yhdistämällä seurat saadaan muodostettua tuhannen jäsenen suuruusluokassa oleva iso ja tehokas toimija, jolla on riittävät resurssit panostaa johtamiseen ja sitä kautta kasvuun ja jäsenten parempaan palvelemiseen. Toisaalta yhdistymisestä ei ole tunnistettu mitään merkittäviä negatiivisia piirteitä.


Huolellisen pohdinnan perusteella molempien seurojen hallitukset ovat päättäneet käynnistää prosessin, jonka tavoitteena on Badminton Unitedin ja Espoon Sulkapallo-Badmintonin yhdistyminen vuoden 2022 lopussa Suomen ylivoimaisesti suurimmaksi ja vahvimmin kehittyväksi sulkapalloseuraksi. Myös Sulkapalloliitto antaa tukensa hankkeelle ja on mukana sen suunnittelussa, sillä iso ja ammattimaisesti johdettu seuratoimija tuo lajiin kasvua ja näkyvyyttä sekä houkuttelee kumppaneita, joten BadU:n ja ESB:n yhdistyminen palvelee koko lajiyhteisöä.


Jäsenille yhdistymisen tärkeimmät hyödyt ovat:

1. Yhdistyneelle seuralle voidaan palkata pelkästään toiminnan kasvun ja kehittymisen johtamiseen toiminnanjohtaja. Tämä mahdollistaa seuran kumppanuuksien, hankintojen ja talouden aktiivisen ja pitkäjänteisen kehittämisen

2. Voimme tarjota monipuolisia valmennustehtäviä ja työnantajamielikuvamme on siten parempi ja olemme houkutteleva työnantaja kaiken tasoisille valmentajille.

3. Jäsenille voidaan tarjota enemmän laadukkaita harjoitusryhmiä ja valmentajat voivat keskittyä puhtaasti valmentamiseen.

4. Tuhannen jäsenen seurassa voidaan tarjota enemmän ja monipuolisempia pelitapahtumia ja uusia pelikavereita ja -vastustajia. Esimerkkinä tästä voisivat olla seuran sisäiset liigat.

5. Yhdistynyt seura tarjoaa harrastusmahdollisuuksia koko pk-seudulla eli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

6. Toimimalla tehokkaasti isompana yksikkönä pystymme pitämään harrastamisen, harjoittelun ja pelaamisen kustannukset mahdollisimman matalina.

7. Yhdistyneen seuran resurssit ja uskottavuus mahdollistavat myös omia hallihankkeita ja sitä kautta lisää ja parempia olosuhteita.


Uutena ja suurempana seurana haluamme olla myös mukana kasvattamassa Suomen seuraavaa sulkapallosukupolvea.


Uskomme, että muutoksessa voittavat kaikki tahot: pelaajat, vapaaehtoiset, valmentajat ja koko suomalainen sulkapallo.


Mitä tapahtuu seuraavaksi:

Juuri nyt sinun ei tarvitse tehdä mitään ja kaikki toiminta jatkuu molemmissa seuroissa toistaiseksi normaalisti. Mikäli seurat päättävät yhdistyä, kevään 2023 aikana tukitoimintoja ja järjestelmiä sulautetaan yhteen ja uudistukset harjoitus- ja peliryhmissä sekä kilpailutoiminnassa näkyvät syksyllä 2023.


Hallitukset haluavat luoda tarkkaan mietityn yhdistymissuunnitelman, joten yhdistymisen suunnitteluun ja valmisteluun on nimetty työryhmä, joka valmistelee yhdistymiseen liittyviä asioita eri osa-alueilla. Jäsenet ovat tervetulleita mukaan yhdistymisprosessiin varmistamaan, että yhdistymisen edut hyödynnetään, kaikki synergiamahdollisuudet tunnistetaan ja toisaalta mahdolliset riskit hallitaan. Mikäli haluat olla tiiviimmin mukana hankkeessa tai sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä keneen tahansa seurasi hallituksen jäseneen.


Ehdotus yhdistymisestä tuodaan jäsenten päätettäväksi seurojen syyskokouksiin marraskuussa ja käytännössä yhdistyminen astuisi voimaan vuoden vaihteessa.


Molempien seurojen hallituksien puolesta,

Mika Eriksson, Badminton United & Matti Mäenpää Espoon Sulkapallo-Badminton


Lisätietoja:

Mika Eriksson, BadU, hallituksen pj, 040 343 3352, puheenjohtaja@badmintonunited.fi

Matti Mäenpää, ESB, hallituksen pj, 040 504 1182, matti@esb.fi

Ville Valorinta, Sulkapalloliiton tj, 040 565 5412, ville.valorinta@sulkapallo.fi


Comments


bottom of page